• Foto of cover bij
  • Foto of cover bij
  • Foto of cover bij

Theater De Krakeling is hét theater waar een jong publiek kan genieten van inspirerende theatervoorstellingen. Theater verrijkt en geeft ruimte aan de verbeelding. Voorstellingen die verwonderen, je inlevingsvermogen vergroten en je blik verbreden. Speciaal voor scholen bieden we voorstellingen aan in combinatie met theaterlessen (op school of in het theater) met als hoogtepunt een bezoek aan een voorstelling in Theater De Krakeling. 

Theateraanbod voor het basisonderwijs

​Met de klas naar het theater
Bij elk voorstellingsbezoek in schoolverband organiseren we omkaderende lessen en workshops (op school) zodat een voorstelling mag en kan beklijven. Met deze omkaderende educatie bieden we de leerlingen verdieping vanuit de thema’s uit de voorstelling die zij bezoeken. Hierbij staat kennnismaken met theater, stimuleren van verbeeldingskracht, fantasie en spelplezier centraal.

Elke voorstelling heeft een uniek, passend educatieprogramma. Alle lessen en workshops worden ontwikkeld met theatermakers en educatief medewerkers en worden gegeven door gediplomeerde theater- en dansdocenten. In de lessen ervaren de leerlingen hoe het is om zelf toneel te spelen, te presenteren, te kijken, te luisteren naar elkaar en hierop te reflecteren.

Bekijk hieronder het actuele voorstellingsaanbod voor het basisonderwijs van Theater De Krakeling

Theateraanbod BASIS onderwijs 2020 - 2021

Theateraanbod voortgezet onderwijs

Theater De Krakeling is hét theater voor de Amsterdamse jeugd. Met bijzondere, op maat gemaakte voorstellingen dagen we jongeren uit om op een andere manier naar zichzelf, de ander en de wereld om zich heen te kijken.

In omkaderende workshops laten we de leerlingen kennis maken met (thema’s uit) de voorstelling. We dagen leerlingen actief uit om hun blik te verruimen door middel van spel, dans en filosofische opdrachten. Plezier, verbeeldingskracht, kijken, luisteren en reflecteren staan voorop. Interesse in een workshop? Noem dit bij uw boeking. Prijzen en locatie zijn in overleg.

Theateraanbod VOORTGEZET onderwijs 2020 2021